Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nitrianska galéria ponúkne aj na jeseň cyklus literárnych besied

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ladislav Vallach

Jesenná časť literárneho cyklu besied bude pokračovať aj v nasledujúcich mesiacoch. Diskusia s Janou Micenkovou je naplánovaná na 13. októbra.

Nitra 23. septembra (TASR) - Nitrianska galéria pripravuje jesennú časť pravidelného literárneho cyklu besied so súčasnými slovenskými spisovateľmi. Ako informovali organizátori, nová séria ponúkne v Koncertnej sále Župného domu stretnutia s trojicou spisovateľov.

Prvá beseda sa bude konať 29. septembra. Moderátor Dado Nagy na nej predstaví novinára Lukáša Onderčanina. "Je šéfredaktorom štvrťročníka Príbehy 20. storočia, ktorý vydáva občianske združenie Post Bellum. Trikrát bol nominovaný na Novinársku cenu, v roku 2021 sa mu podarilo získať Cenu otvorenej spoločnosti za reportáž o slobode médií v Maďarsku. Historický dokumentárny román Utópia v Leninovej záhrade: Československá komúna Interhelpo je jeho knižným debutom," uviedli organizátori.

Jesenná časť literárneho cyklu besied bude pokračovať aj v nasledujúcich mesiacoch. Diskusia s Janou Micenkovou je naplánovaná na 13. októbra. S poetkou Mirkou Ábelovou sa čitatelia stretnú 22. novembra.