Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Nitrianska galéria ponúkne v tomto roku desať nových výstav

Na archívnej snímke výstava v Nitrianskej galérii. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Prvú autorskú výstavu v tomto roku budú tvoriť diela Jany Farmanovej. Svoju tvorbu bude prezentovať v Reprezentačných sálach od 17. marca do 28. mája na výstave s názvom Memory.

Nitra 6. januára (TASR) - Nitrianska galéria v roku 2023 ponúkne svojim návštevníkom desať nových expozícií. Vo svojich Reprezentačných sálach i v priestore Galérie mladých a Salónu ponúkne autorské i skupinové výstavy.

Ako informovali organizátori, prvou tohtoročnou výstavou bude Štvrtá dimenzia, ktorá v Galérii mladých od 10. februára do 9. apríla predstaví diela viacerých autorov. Prvú autorskú výstavu v tomto roku budú tvoriť diela Jany Farmanovej. Svoju tvorbu bude prezentovať v Reprezentačných sálach od 17. marca do 28. mája na výstave s názvom Memory.

V nasledujúcich mesiacoch predstaví galéria vo svojich výstavných priestoroch diela ďalších umelcov. Návštevníci sa tak budú môcť zoznámiť s tvorbou Emy Lančaričovej, Veroniky Šmírovej, Andrey Roškovej, Martina Gerboca, Františka Bohunického, Jozefa Gľabu, Slavomíry Ondrušovej a ďalších umelcov.