Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Nitrianska galéria predstaví tvorbu Miloša Koptáka

Na snímke Miloš Kopták (vľavo) a riaditeľ Francúzskeho inštitútu na Slovensku (FIS) Michel Pouchepadass. Foto: TASR/Igor Calpaš

Miloš Kopták vyštudoval na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave na oddelení voľnej grafiky a ilustrácie v ateliéri Dušana Kállaya.

Nitra 15. novembra (TASR) – Nitrianska galéria pripravuje výstavu, ktorá predstaví tvorbu grafika, ilustrátora a maliara Miloša Koptáka. Expozícia s názvom Jestlipak tahle věc má své určení?! bude v reprezentačných priestoroch galérie sprístupnená 16. decembra.

Miloš Kopták vyštudoval na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave na oddelení voľnej grafiky a ilustrácie v ateliéri Dušana Kállaya. Vo svojej tvorbe sa venuje maľbe, ilustrácii, ale aj kresbe, koláži či objektom. Ako knižný ilustrátor spolupracuje s domácimi i zahraničnými vydavateľstvami. Za svoje ilustrácie získal viaceré ocenenia. „Výstava zostavená z jeho diel v literárnej spolupráci s Petrom Uličným potrvá v Nitrianskej galérii do 27. februára,“ informovali organizátori.