Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Nitrianska galéria pripravila jesenné prednášky o výtvarnom umení

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

V poradí 12. ročník edukačného projektu Prednášky o súčasnom výtvarnom umení nadväzuje na predchádzajúce ročníky, ktoré Nitrianska galéria realizuje od roku 2011.

Nitra 8. októbra (TASR) - Nitrianska galéria otvára ďalšiu časť projektu prednášok o súčasnom výtvarnom umení. V tomto roku sa projekt zameriava na tému virtuálnej a rozšírenej reality a tiež na digitálne technológie. "Prednášky pozostávajú z teoretickej časti, prezentácie obrazového materiálu a z otvorenej diskusie v závere večera," uviedli organizátori.

Program jesenných prednášok otvorí 18. októbra stretnutie s Richardom Kittom, ktorý bude hovoriť na tému archeológia digitálnej budúcnosti a umenie ako interfejs. Ďalším hosťom podujatia bude András Cséfalvay, ktorý bude 9. novembra prezentovať digitálne umenie v hernom prostredí.

V poradí 12. ročník edukačného projektu Prednášky o súčasnom výtvarnom umení nadväzuje na predchádzajúce ročníky, ktoré Nitrianska galéria realizuje od roku 2011. "Sú zamerané na rôzne médiá a témy. V roku 2022 sa projekt zameriava na digitálne technológie v súčasnom vizuálnom umení spolu s virtuálnou a rozšírenou realitou," uviedli organizátori.