Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Nitrianska galéria sprístupní výstavu diel Miloša Koptáka

Na snímke kurátor Nitrianskej galérie Omar Mirza. Foto: TASR - Pavol Zachar

Priestory reprezentačných sál Nitrianskej galérie sa počas výstavy premenia na starý byt, do ktorého roky nikto nevkročil.

Nitra 17. decembra (TASR) – Nitrianska galéria v sobotu (18. 12.) sprístupní výstavu s názvom Jestlipak tahle věc má své určení?! Svoje diela na nej predstaví výtvarník a ilustrátor Miloš Kopták.

V reprezentačných priestoroch galérie budú vystavené autorove objekty, plastiky a asambláže, ktoré vytvára priebežne od 90. rokov 20. storočia. „Pre svoju prvú samostatnú výstavu v Nitrianskej galérii sa rozhodol túto časť svojej tvorby prezentovať ucelene a v rozsahu ako ešte nikdy dosiaľ,“ uviedol kurátor Omar Mirza.

Ako doplnil, priestory reprezentačných sál Nitrianskej galérie sa počas výstavy premenia na starý byt, do ktorého roky nikto nevkročil. „Každá z jeho izieb má svojskú atmosféru, v každej nájdeme iný cyklus diel. Rôzne spôsoby ich prezentácie a inštalácie pomáhal Koptákovi vymyslieť a zrealizovať dizajnér Martin Kubina. Diela dopĺňajú denníky s autorovými úvahami a textami,“ dodal Mirza.