Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

NKN hľadá darcov, ktorí chcú podporiť verejnoprospešné projekty

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pravidelným alebo jednorazovým darovaním sumy nižšej ako 20 eur sa prispievatelia stávajú podporovateľmi Klubu darcov. Tí, ktorí poskytnú sumu nad 20 eur, sa stávajú členmi Klubu darcov.

Nitra 4. septembra (TASR) - Ľudia, ktorí chcú finančne prispieť na rôzne verejnoprospešné projekty v Nitre, sa môžu aj tento rok zapojiť do grantového programu Klub darcov. Informovala o tom Nitrianska komunitná nadácia (NKN), ktorá program každoročne organizuje.

Ako pripomenula, pravidelným alebo jednorazovým darovaním sumy nižšej ako 20 eur sa prispievatelia stávajú podporovateľmi Klubu darcov. Tí, ktorí poskytnú sumu nad 20 eur, sa stávajú členmi Klubu darcov. "Získajú tak možnosť hlasovať za vybrané predložené projekty v dvoch kolách. Podporiť Klub darcov 2022 je možné práve v tomto období," uviedla NKN.

Darcovia, ktorí sa stanú členmi klubu, budú tento rok rozhodovať o podpore 17 projektov, ktoré sa uchádzajú o dotáciu z grantového programu. "Sú to zaujímavé verejnoprospešné zámery z rôznych oblastí ako napríklad kultúra, životné prostredie, vzdelávanie, voľný čas, šport, zdravie či sociálna oblasť," informovala NKN.