Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Nitrianska letná univerzita sa v tomto roku neuskutoční

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nitriansku letnú univerzitu každoročne absolvovalo približne 60 detí vo veku od ôsmich do 11 rokov, ktoré sa chceli dozvedieť veľa nového a zároveň sa zoznámiť s akademickým prostredím.

Nitra 27. marca (TASR) – Nitrianska letná univerzita sa v tomto roku neuskutoční. Spoločný projekt Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre, Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre a mesta zastavila aktuálna krízová situácia a vývoj pandémie.

„Rozhodli sme sa nevystavovať deti, ich rodiny a lektorov nákaze a zrušiť 13. ročník Nitrianskej letnej univerzity,“ uviedla prorektorka UKF pre vzdelávanie Jana Duchovičová.

Nitriansku letnú univerzitu každoročne absolvovalo približne 60 detí vo veku od ôsmich do 11 rokov, ktoré sa chceli dozvedieť veľa nového a zároveň sa zoznámiť s akademickým prostredím. Podujatie sa každoročne konalo počas letných prázdnin a účastníci sa počas neho hravou a tvorivou formou oboznámili s charakterom štúdia na univerzite a vybranými zaujímavými témami, ktoré predstavujú súčasť pestrej ponuky študijných programov oboch nitrianskych univerzít.