Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nitrianska nadácia podporí projekty na obnovu verejných priestorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovic

Nadácia podporí projekty zamerané na obnovu školských i verejných ihrísk či revitalizáciu vnútroblokov na sídliskách.

Nitra 12. júna (TASR) – Aktivisti, dobrovoľníci a neformálne združenia majú ešte niekoľko dní na to, aby požiadali o podporu z grantového programu s názvom Upracme si spolu. Nitrianska komunitná nadácia (NKN) môže na úspešné zámery poskytnúť z programu dotáciu do 1000 eur.

Uzávierka na podávanie projektov je 17. júna. Cieľom programu je podnietiť a podporiť vzájomnú spoluprácu aktívnych ľudí v Nitre pri čistení a revitalizácii verejných priestranstiev. „Pridaná hodnota programu spočíva v nefinančnej pomoci firmy Kärcher Slovakia, ktorá zdarma pomôže vyčistiť identifikovaný verejný priestor prostredníctvom vysokotlakových čistiacich zariadení a zametacích strojov,“ uviedla správkyňa NKN Ľubica Lachká.

Nadácia podporí projekty zamerané na obnovu školských i verejných ihrísk či revitalizáciu vnútroblokov na sídliskách. Grant možno využiť na výsadbu stromov a kvetov, údržbu lavičiek, nákup drobných hracích prvkov či doplnenie mobiliára. Podporené môžu byť aj komunitné záhrady a mini oddychové zóny. „Pri návrhu a realizácii projektov uvítame ekologický prístup, napríklad využitie odpadových materiálov na originálne dotvorenie a revitalizáciu verejných priestorov,“ uviedla programová manažérka nadácie Eva Vargová.