Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Nitrianske biskupstvo hľadá ľudí, ktorí budú pomáhať utečencom

Na archívnej snímke z 8. marca 2022 žena drží dieťa hrajúce sa s hračkami vo vnútri stanu na hraničnom priechode v Medyke v Poľsku. Foto: TASR/AP

Dobrovoľník musí mať 18 rokov, byť bezúhonný, s dobrým zdravotným stavom, uviedlo biskupstvo.

Nitra 18. marca (TASR) – Nitrianske biskupstvo hľadá ľudí, ktorí budú pomáhať utečencom z Ukrajiny. Ako sa uvádza vo výzve, dobrovoľníci sú potrební pri hromadnom ubytovaní v Strednej odbornej škole (SOŠ) veterinárnej v Nitre, ale aj pri výpomoci v novom Registračnom centre pre utečencov z Ukrajiny.

To sa otvára v pondelok 21. marca v priestoroch výstaviska Agrokomplex. „Služba v Registračnom centre v čase od 8.00 do 20.00 h bude spočívať v usmerňovaní utečencov a poskytovaní informácií a pomoci počas registračného procesu. Dobrovoľníci budú pridelení na pracovisko Migračného úradu Ministerstva vnútra SR,“ informovalo biskupstvo.

Dobrovoľníci na SOŠ veterinárnej budú zasa usmerňovať utečencov, prevažne matky s deťmi, pri pobyte v priestoroch školy, pri stravovaní či komunikácii s deťmi. „Dobrovoľník musí mať 18 rokov, byť bezúhonný, s dobrým zdravotným stavom. Znalosť ukrajinčiny je vítaná. Doba služby je cez deň aj v noci,“ uviedlo biskupstvo, podľa ktorého sa dobrovoľníci môžu hlásiť priamo na biskupský úrad na mailovej adrese hovorca@nrb.sk.