Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nitrianske divadlo zostáva pre divákov zatvorené, deťom číta rozprávky

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

DAB pre svojich najmenších divákov pripravilo projekt s názvom Niečo je v procese...

Nitra 16. marca (TASR) – Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre nezabudlo na svojich divákov ani v čase prísnych opatrení, ktoré majú zabrániť šíreniu koronavírusu. Aj napriek tomu, že budova DAB zostáva zatvorená, nitrianski herci budú deťom čítať klasické rozprávky, ktoré im divadlo prinesie až domov, prostredníctvom sociálnych sietí.

DAB pre svojich najmenších divákov pripravilo projekt s názvom Niečo je v procese... „V rámci neho herci načítajú klasické rozprávky, ktoré si potom deti budú môcť kedykoľvek vypočuť. Už v nedeľu večer sme odvysielali príbeh Kozliatka a vlk,“ informoval riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

V priebehu ďalších dní pribudnú rozprávky O škaredom vtáčatku, Valeria, či príbeh o tom, Ako sa Tomáško naučil vstávať. Deťom ich prečítajú herci DAB Andrea Sabová a Marián Viskup. Podľa slov riaditeľa DAB budú rozprávky postupne pribúdať a na ich nahrávaní sa budú podieľať aj ďalšie herečky a herci divadla. „Aj takýmto spôsobom chceme zostať v kontakte s našimi divákmi,“ dodal Dóczy.