Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nitrianske univerzitné dni sa tento rok budú konať v online priestore

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Účastníci univerzitných dní sa budú môcť zapojiť aj do rôznych kvízov venovaných olympijským hrám, strave, či planéte Zem.

Nitra 20. apríla (TASR) – Po minuloročnej prestávke sa v Nitre opäť budú konať tradičné Nitrianske univerzitné dni (NUD). Podujatie organizované Univerzitou Konštantína Filozofa (UKF), Slovenskou poľnohospodárskou univerzitou (SPU), mestom Nitra a Nitrianskym samosprávnym krajom sa bude konať 26. apríla až 7. mája.

Aktuálny ročník NUD sa pre pandémiu nového koronavírusu bude konať v online priestore. „Prinesie prednášky a informácie o bezpečnosti potravín, prekladateľskej praxi, genetike, e-športe či hispánskej kultúre. Dovolia vám nahliadnuť do zákulisia Divadla Andreja Bagara v Nitre a sústredia sa aj na aktuálnu tému klimatických zmien v poľnohospodárstve,“ uviedla Tímea Kamenická z UKF.

Účastníci univerzitných dní sa budú môcť zapojiť aj do rôznych kvízov venovaných olympijským hrám, strave, či planéte Zem. „Spoločne so Slovenskými elektrárňami budú môcť zistiť svoju uhlíkovú stopu a vyhrať tablet. A aby sa len nesedelo, zo stoličky zdvihne účastníkov NUD tradičný Jarný beh Nitrou, cvičenie tabata, ale aj koncerty kapiel Malalata a Heľenine oči,“ dodala Kamenická.