Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Nitrianski seniori mali o parlamentné voľby mimoriadny záujem

Na snímke volička vhadzuje obálku s hlasovacím lístkom do volebnej schránky v predčasných parlamentných voľbách v Zariadení pre seniorov Zobor v Nitre 30. septembra 2023. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V Zariadení sociálnych služieb pre seniorov Borinka na Dolnočermánskej ulici odovzdalo svoj hlas 36 zo 40 oprávnených voličov, potvrdila zapisovateľka okrskovej komisie Andrea Dirnbachová.

Nitra 30. septembra (TASR) - Mimoriadne vysoký záujem o parlamentné voľby v zariadeniach sociálnych služieb zaznamenali okrskové komisie v Nitre. Predsedovia komisií sa zhodli, že účasť klientov v jednotlivých zariadeniach bola mimoriadna aj napriek tomu, že nitrianski seniori patria k najdisciplinovanejším voličom. Členovia volebnej komisie navštívili zariadenia s prenosnou urnou dopoludnia a zdržali sa aj niekoľko hodín.

V Zariadení sociálnych služieb (ZSS) pre seniorov Borinka na Dolnočermánskej ulici odovzdalo svoj hlas 36 zo 40 oprávnených voličov, potvrdila zapisovateľka okrskovej komisie Andrea Dirnbachová.

V ZSS Viničky na Považskej ulici prišlo k volebnej urne z celkového počtu 75 oprávnených voličov 56 voličov, z nich 32 s hlasovacím preukazom. Komisia neumožnila voliť žene, ktorá nemala trvalý pobyt v zariadení a nevybavila si hlasovací preukaz. "Telefonovali sme príbuzným, ktorí si prišli pani vyzdvihnúť, aby mohla voliť v mieste trvalého bydliska," skonštatovala predsedníčka komisie.