Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Nitriansku hudobnú jar v synagóge otvorí Slovenský komorný orchester

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Séria piatich koncertov vážnej hudby sa uskutoční v nitrianskej Synagóge a potrvá do 23. marca.

Nitra 3. marca (TASR) - Slovenský komorný orchester pod umeleckým vedením Ewalda Danela otvorí v nedeľu 5. marca cyklus koncertov Nitrianskej hudobnej jari 2023. Ponúkne tvorbu Mikuláša Moyzesa, Jozefa Podprockého, Arnolda Schönberga či Edwarda Benjamina Brittena, informovali organizátori.

Séria piatich koncertov vážnej hudby sa uskutoční v nitrianskej Synagóge a potrvá do 23. marca. Program s názvom Hudobné kleNoty - premiéry uvedie na koncerte 9. marca súbor Le Nuove Musiche. Klaviristka Alena Hučková a Jozef Eliáš ponúknu divákom spoločné a sólové skladby pre klavír a klarinet na svojom vystúpení 12. marca. Ana Vyparinová-Krsmanovič a Zuzana Zamborská predstavia divákom skladby pre akordeón a klavír v koncertnom programe Na gombíkoch a klávesoch. Konať sa bude 16. marca. Záverečný koncert bude 19. marca patriť zoskupeniu Musica Vista, ktoré sa predstaví svojím programom Piazzolla projekt.

Tradičnou súčasťou jarného koncertného podujatia je aj Nitrianska hudobná jar Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Jozefa Rosinského v Nitre. Pri príležitosti 40. výročia úmrtia Bartolomeja Urbanca pripravila ZUŠ cyklus venovaný tomuto hudobnému skladateľovi a dirigentovi. Jednotlivé koncerty sa budú konať od 20. do 23. marca.