Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj dá na dotácie 570 000 eur zo svojho rozpočtu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Ako sa uvádza v schválených materiáloch, kraj vynaloží na podporu kultúrnych pamiatok 110 000 eur. Kultúrne projekty podporí sumou 170 000 eur a rovnaká suma pôjde z krajského rozpočtu aj na šport.

Nitra 30. marca (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) poskytne v roku 2023 na rôzne typy dotácií 570.000 eur. Krajskí poslanci ich na svojom marcovom rokovaní rozdelili na podporu cestovného ruchu, kultúry, športu a na ochranu kultúrnych pamiatok.

Ako sa uvádza v schválených materiáloch, NSK vynaloží na podporu kultúrnych pamiatok 110.000 eur. Kultúrne projekty podporí sumou 170 000 eur a rovnaká suma pôjde z krajského rozpočtu aj na šport. Na cestovný ruch vyčlenili poslanci dotácie v hodnote 120.000 eur.

Podľa slov poslanca Daniela Balka je celková suma nižšia ako po iné roky. "Žiaľ, stav verejných financií samospráv zatiaľ nedovoľuje ústretovejšiu podporu. V každom prípade som rád, že sa aj vďaka našej iniciatíve podarilo schváliť dotácie už na marcovom rokovaní. Do budúcna by sme chceli pripraviť nový systém ich rozdeľovania tak, aby ich použitie bolo efektívnejšie, presnejšie a prinieslo podporovaným oblastiam vyššiu kvalitu," dodal Balko.