Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj hľadá osobnosti, ktorým udelí ocenenie za rok 2020

Zobor, archívna snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Kandidát na udelenie Ceny NSK musí byť významnou osobnosťou a všeobecne rešpektovanou autoritou, ktorá má výrazný a dlhodobý podiel na rozvoji a pozitívnej prezentácii regiónu.

Nitra 12. augusta (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) aj tento rok hľadá významné osobnosti, ktorým by mohol udeliť ocenenie za rok 2020. Úrad NSK sa už s výzvou obrátil na verejnosť, ktorá môže svoje návrhy predkladať na odbor kultúry a športu do 31. decembra 2020.

Cena NSK je každoročne udeľovaná osobám, ktoré obzvlášť významným spôsobom prispeli k rozvoju kraja, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými činmi a zaslúžili sa o rozvoj priateľstva medzi národmi a regiónmi sveta. „Cenu možno udeliť občanom SR i cudzím štátnym príslušníkom,“ informoval Úrad NSK.

Kandidát na udelenie Ceny NSK musí byť významnou osobnosťou a všeobecne rešpektovanou autoritou, ktorá má výrazný a dlhodobý podiel na rozvoji a pozitívnej prezentácii regiónu. „Návrhy na udelenie ocenenia musia spĺňať podmienky stanovené v príslušnom všeobecne záväznom nariadení. Musia obsahovať meno a priezvisko navrhovanej osoby, charakteristiku jej zásluh, odôvodnenie predloženého návrhu a súhlas navrhovaného s nomináciou,“ konštatuje sa vo výzve, ktorú zverejnil NSK.