Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Nitrianski kriminalisti objasnili tri lúpeže v kraji

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Všetky osoby boli obvinené zo zločinu lúpeže, v jednom prípade spáchaného v spolupáchateľstve, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Nitra 20. januára (TASR) - Kriminalisti v Nitrianskom kraji objasnili v priebehu niekoľkých dní tri prípady lúpeží v rôznych okresoch kraja. Za mrežami skončili štyria obvinení. Všetky osoby boli obvinené zo zločinu lúpeže, v jednom prípade spáchaného v spolupáchateľstve, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre. V prípade dokázania viny hrozí za tento trestný čin trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.

K prvej lúpeži došlo v posledný deň minulého roka v Lužiankach pri Nitre. Na Korytovskej ulici vo večerných hodinách neznámy páchateľ udrel poškodeného do tváre a žiadal od neho peniaze. Následne mu roztrhol bundu, zobral mu finančnú hotovosť vo výške 14.300 eur a mobilný telefón. Podozrivý 28-ročný muž bol políciou zadržaný a obvinený.

V Komárne na Selyeho ulici 14. januára v podvečerných hodinách pristúpili dvaja muži vo veku 20 a 36 rokov k 72-ročnej žene. Z krku jej strhli retiazku a z nákupu, ktorý mala pri sebe, jej zobrali viacero krabičiek cigariet a ušli. Aj napriek tomu, že na mieste sa nenachádzali žiadne priemyselné kamery, komárňanskí kriminalisti v priebehu jedného dňa stotožnili oboch páchateľov.

Tretia lúpež sa stala 15. januára v poobedných hodinách v Šahách na Mlynskej ulici. Páchateľ prišiel k poškodenému mužovi a vypýtal si od neho cigaretu a jedno euro, čo mu mladý muž poskytol a pokračoval vo svojej ceste. Prešiel zhruba 20 metrov, keď k nemu zozadu pristúpil páchateľ a pokúšal sa mu zo zadného vrecka vytrhnúť peňaženku. Keď sa mu to podarilo, z miesta ušiel. O pár hodín už 19-ročný mladík stál pred vyšetrovateľom, ktorý ho obvinil zo zločinu lúpeže.