Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Nosko: Výstavba parkovacieho domu napreduje rýchlym tempom

Na snímke primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko. Foto: TASR - Ján Krošlák

S výstavbou sa začalo pred letom, predpokladaný termín ukončenia je máj budúceho roka.

Banská Bystrica 25. októbra (TASR) - Práce na výstavbe polyfunkčného päťpodlažného domu pri Mestskom úrade v Banskej Bystrici, v priestore, ktorý desaťročie niesol hanlivé označenie jama, idú podľa stanoveného harmonogramu. V súčasnosti "rastie" druhé nadzemné podlažie. Informoval o tom na sociálnej sieti primátor Ján Nosko.

Podľa neho najsledovanejšia banskobystrická stavba parkovacieho domu s vyše 200 miestami a komerčných priestorov napreduje rýchlym tempom. "Dnes je to hrubá stavba, ktorá každým týždňom mení svoju podobu. Do konca roka plánuje zhotoviteľ zrealizovať strop tretieho nadzemného podlažia a zvislé prvky štvrtého. V zime sa začnú práce na vnútorných priestoroch, rozvodoch, technickom zariadení budovy a ďalšie," uviedol Nosko.

S výstavbou sa začalo pred letom, predpokladaný termín ukončenia je máj budúceho roka. Podľa Martina Gala, riaditeľa úseku nehnuteľností spoločnosti Kooperativa poisťovňa, ktorá je investorom, má objekt primárne slúžiť ako garážový dom. Vybudujú ho v energeticky efektívnom štandarde. Na streche budú fotovoltické panely, na každom podlaží nabíjacie stanice a aj za budovou, kde majú vzniknúť ďalšie exteriérové parkovacie miesta. Súčasťou garážového domu budú obchodné a administratívne prevádzky na ploche približne 1800 štvorcových metrov.