Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nová Baňa:Svojou prvou výstavou sa predstavuje fotografka Z. Zúbriková

Na snímke séria veľkoformátových fotografií, ktoré prezentuje fotografka Zuzana Zúbriková na výstave s názvom Nostalgia v Pohronskom múzeu v Novej Bani 8. februára 2020. Foto: EASYFOTO TASR - Jana Vodnáková

Výstava fotografií Zuzany Zúbrikovej je v Pohronskom múzeu verejnosti prístupná do 20. marca.

Nová Baňa 8. februára (TASR) - Sériu svojich veľkoformátových fotografií prezentuje aktuálne v Pohronskom múzeu v Novej Bani fotografka Zuzana Zúbriková. Na výstave s názvom Nostalgia okom prezentuje snímky zachytávajúce momenty, miesta a ľudí, ktorých autorka vníma nostalgicky.

Zuzana Zúbriková pochádza zo Žiaru nad Hronom. "Ostala verná svojmu rodnému mestu, o čom svedčí séria fotografií zo žiarskeho kaštieľa či z budovy bývalej Kysličnikárne v areáli bývalých Závodov Slovenského národného povstania. Jedinečnosťou dýcha aj slovenský folklór, ktorý autorka zachytila aj počas Hontianskej parády v Hrušove," uviedla Jana Potocká z múzea.

Dodala, že Nostalgia okom je prvou autorskou výstavou Zúbrikovej. Zastáva filozofiu, podľa ktorej sú výsledky práce dôležitejšie ako prezentácia a ak sú kvalitné, práca sa predá sama. Výstava fotografií Zuzany Zúbrikovej je v Pohronskom múzeu verejnosti prístupná do 20. marca.