Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nová mobilná aplikácia ihneď vyhľadá najbližšiu lekáreň či nemocnicu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Výhodou aplikácie je, že v akútnych prípadoch si je užívateľ schopný sám rýchlo nájsť najbližšiu nemocnicu, ktorá prevádzkuje urgentný príjem alebo ústavnú pohotovostnú službu.

Trenčín 26. októbra (TASR) – Vyhľadať v núdzi najbližšiu otvorenú lekáreň, lekársku službu prvej pomoci či nemocnicu umožňuje nová aplikácia otvorenalekaren.sk. Jednoduchá aplikácia dokáže podľa aktuálnej polohy zistiť okrem prevádzkového času lekárne, pohotovostnej služby alebo zubného lekára aj adresu konkrétnej ambulancie a ponúknuť pacientovi navigáciu priamo k miestu poskytovanej služby.

"Informácie v aplikácii sú aktuálne. Dáta pochádzajú priamo z registra samosprávnych krajov, ktoré lekárňam a lekárom vydávajú povolenia. Užívatelia aplikácie si môžu vyhľadať ktorúkoľvek lekáreň, nachádzajúcu sa na území Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). V princípe je aplikácia otvorenalekaren.sk jediným zdrojom aktuálnych informácií pre občana," uviedla vedúca Oddelenia zdravotníctva a humánnej farmácie na Úrade TSK Elena Štefíková.

Výhodou aplikácie je, že v akútnych prípadoch, akými sú napríklad úraz, zlomenina a podobne, si je užívateľ schopný sám rýchlo nájsť najbližšiu nemocnicu, ktorá prevádzkuje urgentný príjem alebo ústavnú pohotovostnú službu. Mobilná aplikácia otvorenalekaren.sk je užitočná aj počas trávenia dovolenky na území Slovenska, keď sa užívateľ nachádza v neznámom prostredí.

Viac informácií o mobilnej aplikácii otvorenalekaren.sk či z oblasti zdravotníctva v Trenčianskom kraji, nájdu záujemcovia na webovom sídle www.tsk.sk, ktorý sprístupňuje občanom na jednom mieste v sekcii zdravotníctvo informácie z oblasti zdravotníctva a sociálnej pomoci.