Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

Nová poznávacia hra priblíži v Handlovej príbeh Kataríny a Fénixa

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Mapku s 20 miestami, ktoré je potrebné navštíviť, nájde verejnosť v praktickej brožúre.

Handlová 11. mája (TASR) - Nová mestská hra v Handlovej predstaví príbeh mladej Kataríny a Fénixa. Poznávaciu aktivitu pripravili deti z občianskeho združenia Fénix, verejnosti ho predstavili koncom apríla. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Hra je nenáročná na pohyb, je to skôr prechádzka, počas ktorej sa hráči dozvedia zaujímavý príbeh mladých ľudí Kataríny a Fénixa," uviedla Paulínyová.

Na spoznanie príbehu musia mať hráči podľa nej stiahnutú aplikáciu na skener QR kódov, tie sa nachádzajú na jednotlivých stanovištiach v rôznych lokalitách mesta. "Ako budú postupne prechádzať týmito miestami, po prečítaní kódu mobilom sa im bude odkrývať celý príbeh," ozrejmila.

Mapku s 20 miestami, ktoré je potrebné navštíviť, nájde verejnosť v praktickej brožúre. Mapka je zverejnená i na webe Fénixu. "Príbeh Kataríny sa začína načítaním prvého QR kódu na mestskom úrade v Handlovej. Ak budú hráči chcieť vedieť, ako pokračuje, je potrebné vyriešiť zadanú úlohu. Ak sa im to podarí, odpoveďou bude návod na nasledujúce stanovište," priblížila Paulínyová.

Mestskú hru vymysleli deti z Fénixu v rámci projektu participatívneho rozpočtu na úrovni základných organizácií Parti.

Detská organizácia Fénix, občianske združenie Handlová, sídli na ZŠ Morovnianska cesta. Pod vedením Márie Maňákovej vytvára deťom podmienky na aktívne a obohacujúce trávenie voľného času. K najpopulárnejším podujatiam patria Spoznávame Slovensko, letné školy či denné letné tábory.