Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Nové centrum v Komárne bude pomáhať pri získavaní európskych zdrojov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Úlohou centier je sprostredkovanie informácií o čerpaní európskych zdrojov, ale aj bezplatná pomoc pri písaní projektov.

Komárno 4. septembra (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) otvoril v Komárne nové asistenčné centrum, ktoré bude samosprávam pomáhať pri tvorbe projektov a získavaní financií z európskych fondov. Asistenčné centrá už fungujú aj v Nitre, Nových Zámkoch či Topoľčanoch. Ako pred časom uviedol predseda NSK Branislav Becík, centrá budú zriadené v každom okresnom meste kraja a v Štúrove.

Úlohou centier je sprostredkovanie informácií o čerpaní európskych zdrojov, ale aj bezplatná pomoc pri písaní projektov. "Je to veľká pomoc v prvom rade pre menšie obce v okrese, ale dôležitú úlohu zohrávajú aj pri zosúladení jednotlivých rozvojových investícií, aby región dynamicky napredoval," uviedol NSK.

Komárňanské pracovisko je štvrtým otvoreným centrom. Pomáha nielen samosprávam, ale aj podnikateľom. "Okrem konzultácií plánuje kancelária aj odborné stretnutia. Prvé sa bude venovať oblasti cestovného ruchu, kde svoje plány predstaví krajská organizácia cestovného ruchu v spolupráci s členmi oblastnej organizácie," informovalo mesto Komárno.