Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Nové Mesto aj tento rok ponúka bezplatné sobáše v obradnej sieni

Z vynovenej obradnej siene v historickej budove Konskej železnice (1836) 19. marca 2011 na Krížnej ulici v Bratislave. Na snímke historicky prvý novomanžeský pár Lenka (vpravo) a Jozef (vľavo), ktorých oddal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý (uprostred), foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Novomestský matričný úrad vykoná počas roka okolo 150 sobášnych obradov, prevažná väčšina párov si povie svoje "áno" v budove Konskej železnice.

Bratislava 21. januára (TASR) – Bratislavské Nové Mesto ponúka aj tento rok bezplatné termíny sobášov v obradnej sieni historickej Konskej železnice na Krížnej ulici. Podmienkou však je, že aspoň jeden zo snúbencov má trvalý pobyt v mestskej časti.

"Pre snúbencov, z ktorých aspoň jeden má trvalý pobyt v našej mestskej časti, je sobáš v uvedených termínoch bezplatný. Za termín mimo schváleného časového plánu uhradia poplatok 20 eur," približuje mestská časť.
Pohľad na budovu Konskej železnice (1836) na Krížnej ulici v Bratislave, foto z archívu.
Foto: TASR - Pavel Neubauer

Novomestský matričný úrad vykoná počas roka okolo 150 sobášnych obradov, prevažná väčšina párov si povie svoje "áno" v budove Konskej železnice. Snúbenci tieto priestory vyhľadávajú podľa samosprávy najmä pre obradnú sieň v tejto historickej budove, ale aj pre dostupnosť a možnosť parkovania. "Preto až jednu tretinu sobášov tu uzatvárajú páry bez trvalého pobytu v našej mestskej časti," podotýka miestny úrad.

Sobášne termíny na rok 2022 má mestská časť zverejnené na webovej stránke. Ide o dva termíny v každom mesiaci, jeden je vždy v prvej polovici mesiaca, druhý v jeho druhej polovici. Bližšie informácie k svadbám na území mestskej časti poskytuje matričný úrad sídliaci na Junáckej ulici.