Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nové Zámky budú osamelým ľuďom roznášať potraviny a drogériu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Ako upozornil magistrát, pre mnohých ľudí môže byť v súčasnosti nákup základných potravín, ale aj drogérie a liekov veľmi náročné.

Nové Zámky 16. marca (TASR) – Novozámocká radnica sa snaží zmapovať situáciu osamelých ľudí a seniorov odkázaných na pomoc iných. V čase ohrozenia koronavírusom už vyzvala obyvateľov mesta, aby pomohli pri získavaní informácií o tých, ktorí sa ocitli v krízovej situácii.

Ako upozornil magistrát, pre mnohých ľudí môže byť v súčasnosti nákup základných potravín, ale aj drogérie a liekov veľmi náročné. „Preto prosíme verejnosť o pomoc pri získavaní informácií o osamelo žijúcich obyvateľov mesta,“ uvádza sa vo výzve radnice.

Primátor mesta Otokar Klein sa už okrem toho dohodol s jedným z obchodných reťazcov, že od pondelka 16. marca bude mestský úrad zabezpečovať nákup a dovoz základných produktov. Do domácnosti ľudí, ktorí pomoc potrebujú, im budú dovážané prostredníctvom sociálneho taxíka. „Požiadavky na základné potraviny a drogériu, ktoré budú nahlásené do 9.00 h, sa budeme snažiť dodať ešte v daný deň,“ informoval mestský úrad.