Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Máte radi čítanie? Knižnica v Nových Zámkoch ponúka kultúrne podujatia

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Program otvorí v pondelok 6. marca prehliadka v prednese poézie a prózy detí predškolského veku s názvom Mám básničku na jazýčku.

Nové Zámky 1. marca (TASR) - Besedy, výstava i akcie pre deti sú súčasťou aktivít, ktoré na marec pripravila Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch. Väčšina podujatí sa bude konať od 6. do 12. marca v rámci Týždňa slovenských knižníc.

Program otvorí v pondelok 6. marca prehliadka v prednese poézie a prózy detí predškolského veku s názvom Mám básničku na jazýčku. Počas týždňa knižnica ponúkne aj výstavu ilustrátora Miroslava Regitka i prednášku o hoaxoch a dezinformáciách pre žiakov druhého stupňa.

Ako doplnila pracovníčka knižnice Natália Nagyová, súčasťou Týždňa slovenských knižníc bude aj beseda s autorkou pre mladých i dospelých čitateľov Viktóriou Dominovou. "Chýbať nebude ani obľúbené podujatie pre rodiny s deťmi s názvom Rozprávková streda s vílou Knihomilou i stretnutie členiek literárneho klubu Puella. Počas celého týždňa si budú môcť dospelí čitatelia uplatniť zvýhodnené zápisné do knižnice za symbolické jedno euro na 12 mesiacov," pripomenula Nagyová.