Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Ľudia v Nových Zámkoch v skupinkách opekali alebo športovali

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Najväčší pohyb bol zistený na Čerešňovej ulici.

Nové Zámky 17. marca (TASR) – Mestská polícia v Nových Zámkoch od piatka (13. 3.) v denných aj nočných hodinách kontroluje dodržiavanie preventívnych opatrení nariadených Úradom verejného zdravotníctva SR, ako aj Ústredným krízovým štábom SR v súvislosti so šírením nového koronavírusu. Zatiaľ čo kaviarne či pohostinstvá zostali počas uplynulého víkendu väčšinou zatvorené, niektorí ľudia v skupinkách opekali alebo športovali.

„Počas víkendu hliadky nezistili porušenie opatrení v prevádzkach, kaviarňach, puboch, pohostinstvách. Drvivá väčšina prevádzkarov bola disciplinovaná a podniky boli zatvorené. Upozorňovali sme zodpovedné osoby v štyroch prevádzkach. Po upozornení boli podniky, až na jeden, zatvorené. Prípad nedodržania opatrení jedného obchodného reťazca bol postúpený na štátnu políciu,“ informoval náčelník Mestskej polície Nové Zámky Jozef Tököly.

Policajné hliadky kontrolovali verejné priestranstvá, detské ihriská, psie výbehy, lesoparky. Napriek vyhlásenej mimoriadnej situácii bol zistený značný pohyb občanov, potvrdil náčelník mestskej polície. Z areálu základnej školy na Nábrežnej musela byť vykázaná skupina mladých futbalistov, ktorí si chceli zatrénovať. V sobotu (14. 3.) hliadka zistila otvorenú tržnicu. „Trhovníčka bola dôrazne upozornená na nedodržiavanie preventívnych opatrení. Následne boli všetci predávajúci vyzvaní, aby sa zbalili a tržnicu opustili,“ uviedol Tököly.

Najväčší pohyb bol zistený na Čerešňovej ulici, kde si jedna skupinka opekala, druhá hrala basketbal, ďalšia cvičila. Značný pohyb bol zaregistrovaný na hrádzi, ako aj v samotnom lesoparku Berek. „Hliadky mestskej polície zistené osoby upozorňovali na mimoriadnu situáciu a s ňou prijaté opatrenia. Bohužiaľ, nie všetci oslovení vzali upozornenie na vedomie,“ potvrdil náčelník polície. Kontrolná činnosť podľa jeho slov bude pokračovať aj v nasledujúcich dňoch.