Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nové Zámky hľadajú osobnosti na udelenie mestských ocenení

Ilustračné foto. Foto: Ľ. Močkor

Nové Zámky udeľujú celkovo päť druhov ocenení.

Nové Zámky 18. júna (TASR) – Novozámocká radnica hľadá osobnosti, ktoré by boli vhodnými kandidátmi na ocenenia každoročne udeľované mestom. Nominácie môžu podávať jednotlivci, ale aj politické strany, hnutia, občianske združenia či právnické a fyzické osoby.

Nové Zámky udeľujú celkovo päť druhov ocenení. Významné osobnosti môžu získať titul Čestný občan mesta Nové Zámky, Cenu mesta Nové Zámky PRO URBE, Cenu primátora mesta Nové Zámky, Ocenenie „In memoriam“, prípadne ďalšie odmeny a rôzne iné ocenenia.

Ako pripomenula radnica, udeliť sa môžu jednotlivcom a kolektívom, fyzickým i právnickým osobám, ktoré sa výraznou mierou zaslúžili o rozvoj mesta. Ceny môžu získať aj významné osobnosti, ktoré Nové Zámky navštívili, alebo k nim majú kladný vzťah. „Ocenenia možno udeliť aj občanom, ktorí s nasadením vlastného života zachránili ľudské životy alebo majetok,“ oznámil magistrát.

Písomné návrhy na udelenie ocenení môže verejnosť adresovať na mestský úrad do piatka 31. júla. „Návrhy budú posudzované na mestskom zastupiteľstve, ktoré rozhodne o ich udelení. Cenu primátora mesta Nové Zámky udeľuje primátor podľa vlastného rozhodnutia,“ informovala radnica.