Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nové Zámky pokračujú v revitalizácii viacerých verejných priestorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Ako informoval primátor Otakar Klein, novú zámkovú dlažbu už dostal chodník na Banskobystrickej ulici, na ktorom bol vybudovaný aj bezbariérový prístup.

Nové Zámky 10. mája (TASR) – Novozámocká radnica v týchto dňoch finišuje s viacerými prácami, ktoré sú zamerané na revitalizáciu verejných priestorov. Investície smerovali do opráv komunikácií i do mobiliáru v blízkosti detských ihrísk.

Ako informoval primátor Otakar Klein, novú zámkovú dlažbu už dostal chodník na Banskobystrickej ulici, na ktorom bol vybudovaný aj bezbariérový prístup. Okrem toho tu boli osadené aj stožiare verejného osvetlenia. „Pokračuje asfaltovanie chodníka na úseku Čerešňovej ulice od Tatranského priechodu po Tatranskú ulicu. Začína sa tiež obnova povrchu zostávajúcej časti chodníka na Nitrianskej ulici,“ uviedol primátor.

Radnica okrem toho začala v týchto dňoch inštalovať k detským ihriskám na sídliskách stojany na bicykle. „Mesto má spolu približne 40 detských ihrísk. Prvých dvadsať stojanov rozmiestnia k menším ihriskám, k astrokabinetu, amfiteátru a kinu Mier. Mesto tiež podalo žiadosť o finančnú dotáciu na získanie moderných a väčších zariadení na odkladanie bicyklov, zatiaľ však neuspelo,“ doplnil Klein.