Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Nové Zámky pomôžu Ukrajine finančne aj ubytovaním pre utečencov

Na archívnej snímke námestie v Nových Zámkoch. Foto: Teraz.sk

Radnica v mestskej budove na Letomostí zriadi logistické centrum na zhromažďovanie humanitárnej pomoci z celého Novozámockého okresu.

Nové Zámky 1. marca (TASR) – Mestskí poslanci v Nových Zámkoch budú o pomoci pre Ukrajinu rozhodovať na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Schvaľovať budú vyčlenenie 40.000 eur z mestského rozpočtu.

Podľa radnice má ísť 15.000 eur priamo na Ukrajinu. Ďalších 25.000 eur zasa na náklady spojené s pobytom utečencov, ktorí museli opustiť svoje domovy. „Mesto je pripravené v spolupráci s farskou charitou a tromi ďalšími zariadeniami okamžite ubytovať 80 ľudí. V prípade akútnej potreby poskytne aj priestory Športovej haly Milénium a telocvične v základných školách,“ informoval mestský úrad.

Radnica okrem toho v mestskej budove na Letomostí zriadi logistické centrum na zhromažďovanie humanitárnej pomoci z celého Novozámockého okresu. Magistrát je tiež pripravený zriaďovať kontaktné centrá pre zber humanitárnej pomoci pre obyvateľov a organizácie. „Na komunikáciu a koordináciu spoločných aktivít obyvateľov a organizácií bola vytvorená e-mailová schránka ukrajina@novezamky.sk a telefonická linka 0907/718 523. Obyvatelia, ktorí majú záujem a možnosť ponúknuť ubytovanie, môžu využiť formulár na stránke www.pomocpreukrajinu.sk,“ pripomenula radnica.