Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Nové Zámky pripravujú zber použitých kuchynských olejov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Nádoby budú vybavené čipmi, aby magistrát mohol evidovať počet zapojených domácností a množstvo odovzdaného kuchynského odpadu.

Nové Zámky 20. januára (TASR) - Nové Zámky sa pripravujú na zber použitého kuchynského oleja. Ako informovala radnica, špeciálne 3,5-litrové nádoby budú obyvatelia rodinných domov dostávať od 30. januára do 3. februára.

Nádoby budú vybavené čipmi, aby magistrát mohol evidovať počet zapojených domácností a množstvo odovzdaného kuchynského odpadu. "Použitý olej sa bude zbierať v termínoch odvozu biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu. Stačí, keď obyvatelia domov vyložia vedierka von. Zberová spoločnosť ich odvezie a namiesto nich nechá pred domami prázdne vedierka," vysvetlil mestský úrad.

Ako doplnil, po zavedení zberu použitých olejov vo viac ako 3500 rodinných domoch, prídu na rad aj sídliská. "Ku každému stojisku s 1100-litrovým kontajnerom pribudne 120-litrová nádoba určená na zber olejov. Za odvoz olejov obyvatelia neplatia. Naopak, zberová spoločnosť zaplatí mestu," doplnila radnica.