Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Novozámockí poslanci schválili spoluúčasť v projekte elektronizácie

Zmodernizované elektronické služby by mali zabezpečiť poskytovanie vyššieho komfortu pre obyvateľov mesta a uľahčenie kontaktu občana so samosprávou.

Nové Zámky 19. augusta (TASR) – Novozámockí mestskí poslanci schválili finančnú spoluúčasť mesta Nové Zámky v projekte elektronizácie služieb mesta. Celkový rozpočet projektu je 837.284 eur, spoluúčasť bude predstavovať päť percent z celkových oprávnených výdavkov projektu, čo je 41.864 eur z vlastných zdrojov.

Nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie tvorí 85 percent, zvyšných 10 percent tvorí príspevok zo štátneho rozpočtu. Poslanci schválili aj zabezpečenie financovania trvalej udržateľnosti projektu v maximálnej výške do 39.125 eur ročne v trvaní minimálne päť rokov po skončení realizácie projektu.

Projektový zámer je pripravovaný a bude podaný v rámci výzvy Elektronizácia služieb miest - eMestá, ktorý je realizovaný s finančnou podporou Európskej únie v rámci programu Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Prioritou projektu je elektronizácia verejnej správy a rozvoj elektronických služieb.

Zmodernizované elektronické služby by mali zabezpečiť poskytovanie vyššieho komfortu pre obyvateľov mesta a uľahčenie kontaktu občana so samosprávou. Ich zavedením by sa mal skrátiť čas potrebný na vybavovanie žiadostí, mala by sa zvýšiť dostupnosť poskytovaných služieb pre občana aj efektivita práce zamestnancov úradu.