Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Nové Zámky vyhlásili zbierku pre obete požiaru na Ulici T. G. Masaryka

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Mestskí poslanci už na svojom decembrovom rokovaní vyhlásenie verejnej zbierky schválili. Magistrát na tento účel zriadil aj transparentný účet.

Nové Zámky 22. decembra (TASR) - Mesto Nové Zámky vyhlasuje verejnú zbierku. Jej výťažok pôjde rodinám, ktoré utrpeli škody pri požiari bytového domu na Ulici T. G. Masaryka.

K požiaru došlo ešte 27. novembra vo večerných hodinách. Podľa polície sa pri ňom zranili štyria ľudia. "Došlo tiež k poškodeniu viacerých bytov, buď priamo požiarom, alebo pri hasení a záchranných prácach. Dôvodom vyhlásenia dobrovoľnej zbierky je spolucítenie s dotknutými obyvateľmi mesta aj s prihliadnutím na vianočné sviatky," informovala radnica.

Mestskí poslanci už na svojom decembrovom rokovaní vyhlásenie verejnej zbierky schválili. Magistrát na tento účel zriadil aj transparentný účet. "Z uzatvorených poistení nebude zaplatené vnútorné zariadenie a osobné veci obyvateľov v postihnutých bytoch. Vyšetrovanie Policajného zboru a zisťovanie príčiny či vinníka požiaru môže trvať aj niekoľko mesiacov. Preto je akákoľvek finančná pomoc pre ľudí veľmi vítaná a nevyhnutná," pripomenul mestský úrad.