Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Žiaci v Nových Zámkoch cestujú do školy opäť zadarmo

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Bezplatne môžu cestovať žiaci s preukazom platným na školský rok 2016/17 v čase od 5. septembra 2016 do 30. júna 2017.

Nové Zámky 5. septembra (TASR) - Žiaci základných škôl v Nových Zámkoch budú aj v tomto školskom roku cestovať na vyučovanie zadarmo. Umožní im to už tretí ročník spoločného projektu So mnou cestuješ do školy zdarma!, na ktorom sa podieľa mestský úrad, základné školy a dopravná spoločnosť Arriva Slovakia, a. s. Vďaka projektu môžu žiaci všetkých základných škôl v Nových Zámkoch cestovať počas dní školského vyučovania v čase od šiestej do ôsmej hodiny na linkách MHD zadarmo.

„Cieľom projektu je uľahčiť dopravu školákov v našom meste, odbremeniť rodičov a zlepšiť dopravnú situáciu v rannej špičke. Projekt sme spustili 1. februára v roku 2015 a ohlasy rodičov i detí boli veľmi priaznivé. Autobusmi MHD cestovalo do školy viac detí. Aj preto sme sa spolu s partnermi rozhodli pokračovať,“ povedal primátor Nových Zámkov Otokar Klein.

Bezplatne môžu cestovať žiaci s preukazom platným na školský rok 2016/17 v čase od 5. septembra 2016 do 30. júna 2017. „Na získanie preukazu stačí, aby rodič vyplnil žiadosť, ktorá je dostupná v škole alebo na našej webovej stránke. Príslušná škola žiadosť potvrdí a každému záujemcovi bezplatne vydá preukaz, ktorý je potrebné ukázať vodičovi pri nástupe do autobusu,“ uviedla dopravná riaditeľka spoločnosti Arriva Nové Zámky Hana Jahodníková. Ako doplnila, platnosť karty, ktorá bola deťom vydaná v minulom školskom roku, trvá do konca septembra 2016.