Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Nové zariadenie Boženka poskytne seniorom všestrannú starostlivosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mesto Brezno evidovalo veľký záujem o tento druh služby, a preto projekt zariadenia pre seniorov s denným stacionárom je jedným z najväčších zrealizovaných projektov.

Brezno 6. januára (TASR) – Dlhoočakávaná výstavba zariadenia pre seniorov s denným stacionárom „Boženka“, ktorú odštartovali v horehronskej metropole v novembri 2018, je dokončená a v týchto dňoch otvára svoje brány klientom. Bude slúžiť pre 40 stálych a desať ambulantných klientov, pričom sa vytvorilo niekoľko desiatok nových pracovných miest. TASR o tom informovala vedúca útvaru primátora mesta Brezno Dominika Predajnianska.

Podľa nej zariadenie poskytne obyvateľom nový domov a zabezpečí komplexnú sociálnu, zdravotnú, kultúrnu aj duchovnú starostlivosť. Pozostáva z dvoch dvojpodlažných bezbariérových budov s podkrovím a priľahlou záhradou. Ubytovanie je v dvojlôžkových izbách, ktoré sú vybavené vlastnou kúpeľňou s WC, kuchynským kútom, televízorom a komunikačným systémom na privolanie pomoci. Súčasťou objektu je recepcia, prijímacia miestnosť vrátane zázemia pre zamestnancov a nechýba jedáleň, ošetrovňa a priestory pre záujmové činnosti klientov.

Sme radi, že i napriek zložitej pandemickej situácii sa mestu podarilo tento projekt zrealizovať a našou snahou bude zabezpečiť kvalitné služby, ktoré prispejú k tomu, aby sa zariadenie stalo pre seniorov druhým domovom. Klientom v dennom stacionári umožníme zmysluplné trávenie voľného času a prispejeme k ich integrácii do spoločnosti,“ uviedla vedúca zariadenia Janka Lemberková.

Mesto Brezno evidovalo veľký záujem o tento druh služby, a preto projekt zariadenia pre seniorov s denným stacionárom je jedným z najväčších zrealizovaných projektov.

V zariadení pre seniorov Boženka sú dvere otvorené pre každého človeka, ktorý sa rozhodne využiť naše sociálne služby. Snahou samosprávy je robiť všetko pre to, aby sme prispeli k dôstojnému a plnohodnotnému životu našich seniorov a aby sme im zabezpečili dôstojnú jeseň života," zdôraznil primátor Brezna Tomáš Abel.