Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Noví poslanci TSK za okres Považská Bystrica sa novej výzvy neboja

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Milan Drozd

Považskobystrický okres má v krajskom parlamente Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) piatich poslancov, dvaja z nich sú v krajskom zastupiteľstve nováčikmi.

Považská Bystrica 23. novembra (TASR) – Považskobystrický okres má v krajskom parlamente Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) piatich poslancov, dvaja z nich sú v krajskom zastupiteľstve nováčikmi. Starosta obce Papradno Roman Španihel (Smer-SD, Hlas-SD, Sme rodina, SNS) a Andrej Péli (nezávislý) pôsobia už niekoľko rokov v komunálnej politike, novej výzvy sa neboja.

Španihel vníma post krajského poslanca ako možnosť získať pre Považskobystrický okres financie a viac ho zviditeľniť v rámci Trenčianskeho kraja. "Je tu možnosť získať financie na rozvoj cestovného ruchu, ktorý nielen v našej doline, ale aj v celom kraji ide dopredu. Myslím si, že cestovný ruch má veľkú perspektívu a pre obce je to jedna z možností, ako sa posunúť dopredu," povedal pre TASR Španihel.

Péli je už osem rokov poslancom považskobystrického mestského zastupiteľstva, kde presadzuje transparentnosť a efektívne nakladanie s finančnými prostriedkami. "Aj v kraji by som rád pôsobil vo finančnej oblasti. Okrem toho mám blízko k športu a vzhľadom na môj vek aj k mládeži. Takže sa chcem angažovať aj v práci s mládežou a mládežníckymi a študentskými organizáciami v rámci kraja," skonštatoval Péli.