Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Novomestskí policajti zachraňovali chlapca v bezvedomí

Ilustračné foto Foto: TASR

Partia detí vo veku od 13 do 17 rokov na streche podľa nich počúvala hudbu a dvaja chlapci vo veku 14 a 13 rokov i popíjali alkohol.

Nové Mesto nad Váhom 5. júla (TASR) - Novomestskí policajti poskytli prvú pomoc 14-ročnému chlapcovi v bezvedomí. Nachádzal sa na streche jednej z rozpadnutých budov kotolne spolu s ďalšími deťmi, niektoré z nich popíjali alkohol. Chlapca neskôr odviezli záchranári do nemocnice. Informovala o tom v nedeľu trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

"Policajti spozorovali skupinu detí, ktoré pobehovali po streche a hrozilo, že by mohlo dôjsť k ich zraneniu. Preto ich išli na strechu skontrolovať. Jeden z chlapcov opakovane zvracal a upadal do bezvedomia," opísali policajti.

Partia detí vo veku od 13 do 17 rokov na streche podľa nich počúvala hudbu a dvaja chlapci vo veku 14 a 13 rokov i popíjali alkohol. "Policajti okamžite začali chlapcovi poskytovať neodkladnú prvú pomoc a privolali Rýchlu zdravotnú pomoc (RZP). Bolo potrebné ho dať dole zo strechy a odviesť do nemocnice. Do príchodu RZP policajti kontrolovali pulz chlapca, nakoľko bol stále v bezvedomí," priblížila polícia. Po príchode hasičov sa podarilo dať chlapca zo strechy dole a následne ho záchranári odviezli do nemocnice.