Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia:Novoročná vražda a telá v byte v Michalovciach spolu nesúvisia

Ilustračná foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Podľa niektorých vyjadrení bola za smrť štyroch ľudí zodpovedná rovnaká osoba ako tá, ktorá o život na Nový rok pripravila mladú Michalovčanku.

Michalovce 19. januára (TASR) - Polícia ubezpečuje verejnosť, že novoročná vražda ženy na ulici v Michalovciach a úmrtie štyroch ľudí, ktorých našli v utorok (17. 1.) v jednom z bytov, spolu nesúvisia. Reaguje tak na rôzne špekulácie, dohady a dezinformácie v internetových diskusiách. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

"Podľa niektorých vyjadrení bola za smrť štyroch ľudí zodpovedná rovnaká osoba ako tá, ktorá o život na Nový rok pripravila mladú Michalovčanku. Ničím nepodložené spájanie dvoch tragických udalostí vyvolalo vlnu paniky a strachu v uliciach mesta," uviedla. Opäť zdôraznila, že v prípade úmrtia štyroch osôb ide s najväčšou pravdepodobnosťou o rodinnú tragédiu.

Podľa Ivanovej môžu k zvyšovaniu bezpečnosti nielen v uliciach prispieť aj samotní občania. "Nebuďte ľahostajní k dianiu okolo seba, nezatvárajte oči pred neprávosťou. V prípade akéhokoľvek podozrenia, že za dverami susedného bytu môže dochádzať k domácemu násiliu, nezhodám, počujete volanie o pomoc, namiesto ľahostajného nepovšimnutia kontaktujte PZ," apeluje s tým, že vždy je lepšie situáciu preveriť a nič nezistiť, ako prísť, keď už je neskoro. Pripomenula tiež, že policajti sú v uliciach 24 hodín denne, sedem dní v týždni.

Na políciu sa možno kedykoľvek obrátiť na telefónnom čísle 158 alebo osobne na ktoromkoľvek útvare PZ. Kontaktovať ju možno aj prostredníctvom súkromnej správy na oficiálnej stránke na Facebooku Polícia Slovenskej republiky. "Upozorňujeme však, že facebooková stránka polície nenahrádza tiesňovú linku a nie je monitorovaná nonstop," zdôraznila.