Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Novoročný ohňostroj v hlavnom meste odpália z Bratislavského hradu

Pohľad na ohňostroj počas novoročných osláv v Bratislave, foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

Posledné sekundy tohto roka si budú podľa slov hovorkyne môcť obyvatelia a návštevníci Bratislavy prísť odrátať na Hviezdoslavovom námestí.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Novoročný ohňostroj v hlavnom meste odpália tentoraz z Bratislavského hradu. Zabezpečovať ho bude Úrad vlády SR, keďže na Nový rok (1. 1.) si Slovensko pripomenie 30. výročie svojej samostatnosti. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková. Mesto Bratislava zároveň chystá po pandemickej prestávke silvestrovský program na Hviezdoslavovom námestí.

"Predchádzajúce dva roky boli veľké silvestrovské oslavy s tradičným ohňostrojom v centre mesta pre pandemickú situáciu zrušené. Tento rok už nepredpokladáme žiadne obmedzenia,"
uviedla pre TASR Schmucková.

Samospráva vníma opätovný záujem Bratislavčanov o spoločné a bezpečné privítanie nového roka. Chystá preto program v centre mesta. Posledné sekundy tohto roka si budú podľa slov hovorkyne môcť obyvatelia a návštevníci Bratislavy prísť odrátať na Hviezdoslavovom námestí. O programe bude magistrát informovať.