Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Novorodenecké oddelenie v krompašskej nemocnici má nový USG prístroj

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Prístroj je prenosný, inteligentný, multidisciplinárny a umožňuje prenos ultrazvuku tam, kde je potrebný rýchly zásah s kompletnou diagnostikou, uviedla primárka oddelenia Mária Bartošová.

Krompachy 24. septembra (TASR) - Novorodenecké oddelenie v krompašskej nemocnici má nový USG prístroj v hodnote viac ako 27.000 eur. Technika podľa primárky oddelenia Márie Bartošovej slúži na prvotné vyšetrenie a diagnostiku novorodencov. Jeho súčasťou je lineárna sonda, konvexná sonda, vozík a termotlačiareň.

"Prístroj je prenosný, inteligentný, multidisciplinárny a umožňuje prenos ultrazvuku tam, kde je potrebný rýchly zásah s kompletnou diagnostikou. Vďaka tomu vylepšuje kvalitu diagnostiky a uľahčuje nám manipuláciu pri práci," objasnila Bartošová.

Nemocnica zabezpečuje základnú zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť 50.000 obyvateľov. Nemocnica má šesť základných oddelení, 12 odborných ambulancií a spoločné vyšetrovacie a liečebné zložky. Vlani sa na miestnom novorodeneckom oddelení narodilo viac ako 770 detí a počet pôrodov tam každoročne stúpa.