Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

VIDEO: Letnú školu v Novosade navštevuje 33 prvákov až siedmakov

Na snímke učiteľka so žiakmi počas aktivity v Základnej škole s materskou školou v obci Novosad v okrese Trebišov, kde od dnešného dňa sa začal projekt Letná škola. V Novosade 10. augusta 2020. Foto: TASR - Roman Hanc

Rezort školstva vyčlenil na projekt letných škôl 500.000 eur, pričom podporil 244 projektov.

Novosad 10. augusta (TASR) – Letnú školu v Novosade v okrese Trebišov absolvuje 33 detí. Ide hlavne o žiakov, ktorí v domácnosti počas pandémie nového koronavírusu nemali možnosť zapojiť sa do dištančnej výučby. Pre TASR to povedal riaditeľ tunajšej základnej školy s materskou školou Daniel Kenderka.

Letnú školu sme sa pre našich žiakov rozhodli organizovať vzhľadom na situáciu, ktorá nastala pre COVID-19. Chceli sme, aby mali možnosť vyrovnať svoje rozdiely vo výchove a vzdelávaní,“ povedal. Prvý turnus sa začal v pondelok a ďalší je naplánovaný od 17. do 21. augusta.



Žiakov rozdelili do dvoch skupín, a to od 1. do 4. ročníka a od 5. do 7. ročníka. Výchovno-vzdelávacie aktivity zameriavajú na prírodovednú, čitateľskú a matematickú gramotnosť. Prehlbovať a upevňovať vedomosti žiakov sa snažia cez rôzne didaktické a športové hry. Kenderka pripomenul, že letná škola je alternatívnym spôsobom výučby hravou formou.


Rezort školstva vyčlenil na projekt letných škôl 500.000 eur, pričom podporil 244 projektov. Základná škola s materskou školou Novosad získala sumu 2600 eur.