Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Novou riaditeľkou košickej Strednej zdravotníckej školy je K.Vranaiová

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V januárovom výberovom konaní boli dve uchádzačky, okrem Vranaiovej prejavila záujem o funkciu aj Göblová. Novú riaditeľku Trnka ešte formálne vymenuje.

Košice 1. februára (TASR) - Novou riaditeľkou Strednej zdravotníckej školy (SZŠ) na Moyzesovej ulici v Košiciach je od štvrtka Karolína Vranaiová. Uspela vo výberovom konaní, ktoré sa uskutočnilo 17. januára. Informoval o tom Košický samosprávny kraj (KSK) s tým, že predseda KSK Rastislav Trnka sa stotožnil s jednoznačným návrhom rady školy.

Výberové konanie sa konalo po tom, ako Trnka 14. novembra 2023 odvolal predchádzajúcu riaditeľku Evu Göblovú, ktorej Rada školy pri SZŠ vyslovila nedôveru. Vedením školy bola dočasne poverená bývalá riaditeľka Viera Rusinková.

V januárovom výberovom konaní boli dve uchádzačky, okrem Vranaiovej prejavila záujem o funkciu aj Göblová. Novú riaditeľku Trnka ešte formálne vymenuje.

KSK uviedol, že sa situáciou na strednej škole, ktorej je zriaďovateľom, zaoberal posledné dva roky. Od nástupu bývalej riaditeľky Göblovej v roku 2020 odišlo zo školy viacero zamestnancov. Zriaďovateľ vtedajšej riaditeľke odporučil, aby výpovede zamestnancom stiahla a predišla tak prípadným pracovnoprávnym sporom. "Kraj sa snažil nájsť dialóg s riaditeľkou už od prvej intervencie Štátnej školskej inšpekcie a odporučil spoluprácu s centrom poradenstva a prevencie. Následná kontrola inšpekcie potvrdila, že prijaté opatrenia neviedli k zlepšeniu pretrvávajúcej uzavretej klímy v škole," skonštatoval Úrad KSK.