Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Novozámocká knižnica ponúkne burzu kníh, workshopy i prednášky

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Najbližším podujatím bude Burza kníh, ktorá sa bude konať 13. a 14. septembra.

Nové Zámky 12. septembra (TASR) - Novozámocká Knižnica Antona Bernoláka ponúkne svojim návštevníkom v priebehu septembra nové knižné tituly, zaujímavosti z histórie i burzu kníh. Ako informovala, pokračovať bude aj obľúbené komunitné podujatie pre rodiny s deťmi s názvom Rozprávková streda s vílou Knihomilou.

Najbližším podujatím bude Burza kníh, ktorá sa bude konať 13. a 14. septembra na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch. "Pre milovníkov poézie je v pondelok 18. septembra pripravené literárno-poetické pásmo z diela Jána Smreka s názvom Svet nemôže žiť bez nehy," dodala Nagyová.

Žiakom základných i stredných škôl je určená prednáška muzeológa, historika a spisovateľa Miroslava Eliáša s názvom Záchrana hradov na Slovensku. "Uskutoční sa v pondelok 25. septembra dopoludnia. Život na hrade predstaví žiakom koordinátorka podujatia Gizela Kovačicová. O deň neskôr sa bude konať workshop s Miroslavou Biznárovou, ktorý zavedie deti do fantastického sveta spisovateľa Roalda Dahla," pripomenula Nagyová.

Ako doplnila, stretnutie členiek klubu Puella sa uskutoční vo štvrtok 28. septembra. Jeho súčasťou budú tvorivé dielne, v rámci ktorých si mladé čitateľky napíšu vlastnú mikropoviedku a vytvoria knižnú obálku. "Septembrové podujatia knižnice uzatvorí v piatok 29. septembra slávnostné vyhodnotenie 1. ročníka celoslovenskej autorskej súťaže Jurík očami mladých," dodala Nagyová.