Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Novozámocká knižnica priblíži návštevníkom vianočné koledy a vinše

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Adventné čítanie vianočných príbehov sa bude konať na oddelení rodinnej knižnice od 14. do 16. hodiny, uviedla pracovníčka knižnice Natália Nagyová.

Nové Zámky 12. decembra (TASR) - Vianočné koledy, vinše a spevy ponúkne literárno-hudobné podujatie, ktoré sa bude konať v pondelok popoludní v novozámockej Knižnici Antona Bernoláka. Ako uviedli organizátori, program s názvom Poézia Vianoc pripravili členovia Literárneho klubu Generácie a Speváckeho zboru novozámockých seniorov.

Adventný program bude v knižnici pokračovať aj v ďalšie dni. "O vianočných rozprávkach od domácich a zahraničných autorov sa v stredu 14. decembra budú rozprávať žiaci Základnej školy Mostná. Súčasťou literárneho podujatia budú aj tvorivé dielne, v ktorých si žiaci vyrobia originálne vianočné pohľadnice," uviedla pracovníčka knižnice Natália Nagyová.

Ako doplnila, v rovnaký deň v popoludňajších hodinách si môžu návštevníci knižnice vypočuť vianočné príbehy, rozprávky, vinše, koledy a pranostiky, ktoré pre nich budú čítať knihovníčky. "Adventné čítanie vianočných príbehov sa bude konať na oddelení rodinnej knižnice od 14. do 16. hodiny," dodala Nagyová.