Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Novozámocká nemocnica obnovila priestory neurochirurgickej kliniky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na financovaní rekonštrukcie priestorov kliniky sa podieľalo aj občianske združenie Neurochirurgia NZ, ktoré vzniklo pri Neurochirurgickej klinike FNsP Nové Zámky.

Nové Zámky 17. novembra (TASR) - Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Nové Zámky zrekonštruovala priestory neurochirurgickej kliniky. Okrem inštalácie klimatizačných jednotiek na každej pacientskej izbe a v sesterských priestoroch sa realizovala montáž interiérových žalúzií na celom oddelení, kompletne sa vymenil nábytok vo vyšetrovni, v nadštandardnej izbe, ako aj v jedálni. V ambulancii boli vymenené podlahy, strop i nábytok, realizovala sa výmena obkladov a sanity v kúpeľni na nadštandardnej izbe, pacientskej izbe i v lekárskych toaletách, informovalo vedenie nemocnice.

Na financovaní rekonštrukcie priestorov kliniky sa podieľalo aj občianske združenie Neurochirurgia NZ, ktoré vzniklo pri Neurochirurgickej klinike FNsP Nové Zámky. Jeho poslaním je aj poskytovanie pomoci pri materiálno-technickom rozvoji kliniky, ktoré bude pokračovať aj v ďalších mesiacoch.

Rozsiahla rekonštrukcia priestorov pokračuje v novozámockej nemocnici už niekoľko rokov. Zameraná je na zmodernizovanie technického, prístrojového vybavenia aj interiéru oddelení.