Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nový autobusový poriadok v Trnave zohľadní grafikon vlakov

Ilustračné foto Foto: TASR - Pavol Zachar

Samospráva zároveň pracuje na príprave optimalizácie MAD spolu s expertným tímom aj na základe podnetov od cestujúcej verejnosti

Trnava 6. decembra (TASR) – Spoje mestskej autobusovej dopravy (MAD) v Trnave by mali byť od nedele 11. decembra ešte viac prispôsobené novému grafikonu Železničnej spoločnosti Slovensko. Radnica spolu s poskytovateľom Arriva Trnava pripravila nový cestovný poriadok, zverejnený je na jej stránke i stránke prepravcu.

"Dôvodom zmien je snaha vyjsť cestujúcim čo najviac v ústrety a poskytnúť im nadväzujúce spoje vlakov a autobusov," uviedla Zuzana Bodišová, poverená riadením odboru dopravy Mestského úradu v Trnave.

Samospráva zároveň pracuje na príprave optimalizácie MAD spolu s expertným tímom aj na základe podnetov od cestujúcej verejnosti. Ako uvádza mesto, nový cestovný poriadok, ktorý bude do maximálnej možnej miery odrážať možnosti dopravy a požiadavky cestujúcich, predstaví na budúci rok.

V Trnave je aktuálne 13 liniek, ktoré prepájajú jednotlivé časti mesta navzájom a súčasne s centrom, hlavnými zamestnávateľmi, zdravotníckymi zariadeniami, železničnou a autobusovou stanicou.