Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Nový verejnoprospešný podnik bude zabezpečovať služby občanom Levíc

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Cieľom podniku je podpora ľudí znevýhodnených na trhu práce.

Levice 18. februára (TASR) - Mesto Levice zakladá novú spoločnosť s ručením obmedzeným. Verejnoprospešný podnik s obchodným menom Služby občanom mesta Levice (SOM Levice) by mal spočiatku zabezpečovať monitorovanie kamerového systému mestskej polície, prevádzku kompostárne i prevádzku kaviarne v Židovskej škole, informovala radnica.

Firma bude realizovať aj starostlivosť o verejnú zeleň, kosenie, polievanie, údržbu a čistenie rigolov, chodníkov, starostlivosť o detské ihriská, jednoduché montážne práce, murárske práce. V budúcnosti by mala rozsahom vykonávaných činností a poskytovaných služieb reflektovať na aktuálne potreby mesta.

Cieľom podniku je podpora ľudí znevýhodnených na trhu práce. Svoje aktivity bude vykonávať prostredníctvom zamestnávania dlhodobo nezamestnaných či zdravotne postihnutých osôb. Prostredníctvom tohto podniku chce mesto vykonávať drobné práce a komunálne služby, ktoré si inak musí zabezpečovať v rámci verejného obstarávania. Takto budú môcť byť tieto práce zabezpečené operatívne vlastnými pracovníkmi, skonštatoval primátor Ján Krtík. Návrh zakladateľskej listiny podniku bude predmetom rokovania mestského zastupiteľstva začiatkom marca.