Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Matúš Letko bude riaditeľom Bratislavskej vodárenskej spoločnosti

Na snímke budova Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) na Bojnickej ulici v Bratislave 20. marca 2019, archívne foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Vo vedení BVS nastali koncom roka 2021 personálne zmeny. Na vlastnú žiadosť odišiel z pozície výrobného riaditeľa a člena predstavenstva Miroslav Kollár.

Bratislava 2. marca (TASR) - Novým obchodným riaditeľom Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) bude Matúš Letko. Jeho vymenovanie do funkcie člena predstavenstva schválil minulý týždeň bratislavský mestský parlament. Výberom mesta sa bude ešte zaoberať valné zhromaždenie BVS.

Letko uspel vo výberovom konaní. Vo svojom životopise uviedol, že je vyštudovaný vodohospodár s dlhoročnou odbornou a obchodnou praxou, s technickým zázemím z oblasti vodného hospodárstva a riadenia ľudí.

Vo vedení BVS nastali koncom roka 2021 personálne zmeny. Na vlastnú žiadosť odišiel z pozície výrobného riaditeľa a člena predstavenstva Miroslav Kollár. Generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš požiadal Kollára, aby od začiatku roka 2022 využil všetky svoje vedomosti a skúsenosti pri práci na strategickom rozvoji BVS.

Neobsadenú pozíciu výrobného riaditeľa prebral vtedajší obchodný riaditeľ Ladislav Kizak, ktorý dočasne viedol oba úseky.