Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Novým prednostom mestského úradu v Liptovskom Mikuláši je P. Groma

Na archívnej snímke Patrik Groma. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Vo funkcii nahradil Martu Gutraiovú, ktorá k 31. októbru požiadala o uvoľnenie z funkcie.

Liptovský Mikuláš 4. novembra (TASR) - Pozíciu prednostu Mestského úradu (MsÚ) v Liptovskom Mikuláši od začiatku novembra zastáva Patrik Groma. Vo funkcii nahradil Martu Gutraiovú, ktorá k 31. októbru požiadala o uvoľnenie z funkcie.

Hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková informovala o tom, že nový prednosta disponuje dlhoročnými skúsenosťami v oblasti samosprávy. Pôsobil ako poslanec mestského a krajského zastupiteľstva, ale aj ako viceprimátor Žiliny. Má ukončené doktorandské štúdium v oblasti ekonómie, pochádza z Liptovského Mikuláša. "Je flexibilný, komunikatívny a má zmysel pre tímovú prácu. Vzácne sú pre nás hlavne jeho dlhoročné skúsenosti z komunálnej sféry," uviedla Čapčíková.

Prednosta sa chce v najbližších dňoch osobne stretnúť so zamestnancami radnice a rovnako aj so všetkými poslancami liptovskomikulášskeho mestského zastupiteľstva. "Je pre mňa česť viesť tím odborne zdatných a pozitívne naladených ľudí z mestského úradu," zdôraznil pri pondelňajšom prevzatí prednostovskej štafety Groma, ktorý bude pôsobiť ako neštatutárny zamestnanec mesta.