Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Novým primátorom Michaloviec bude M. Dufinec

Na snímke Miroslav Dufinec. Foto: TASR - Roman Hanc

Účasť voličov v Michalovciach dosiahla 38,2 percenta.

Michalovce 30. októbra (TASR) – V Michalovciach bude novým primátorom Miroslav Dufinec, ktorý kandidoval za koalíciu Smer-SD, Sme rodina, SNS a Strana moderného Slovenska. Doterajší zástupca primátora získal vo voľbách 43,47 percenta hlasov. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

Účasť voličov v Michalovciach dosiahla 38,2 percenta. "Budem robiť všetko preto, aby naše Michalovce boli krásnym, bezpečným a atraktívnym mestom pre všetkých jeho obyvateľov a návštevníkov," uviedol Dufinec v reakcii na sociálnej sieti s poďakovaním voličom za dôveru.

Druhý v poradí Milan Kaplan (nezávislý) dosiahol 31,84 percenta hlasov. Nasledovali Tímea Sotáková (Hlas-SD ) – 13,63 percenta, Dušan Goda (nezávislý) – 5,76 percenta, Erik Sibal (nezávislý) - 2,95 percenta, Oliver Petrík (Socialisti.sk) – 1,51 percenta a Jozef Bobík (Kresťanská únia, Nova, Za ľudí, Zmena zdola a Demokratická únia Slovenska) – 0,81 percenta.

Doterajší primátor Viliam Zahorčák (Smer-SD) funkciu neobhajoval, pričom v spojených voľbách neúspešne kandidoval na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK).