Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Novým rektorom TUKE by sa mal stať Peter Mésároš

Na archívnej snímke budova Technickej univerzity Košice (TUKE) v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Doterajším rektorom Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) je Stanislav Kmeť, ktorému sa končí štvorročné funkčné obdobie v auguste 2023. Na čele univerzity stál od roku 2015.

Košice 17. mája (TASR) - Novým rektorom Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) by sa mal stať Peter Mésároš, bývalý dekan stavebnej fakulty. V tajnom hlasovaní ho za kandidáta na rektora v pondelok (15. 5.) všetkými hlasmi zvolilo volebné zhromaždenie pozostávajúce z členov Akademického senátu a Správnej rady TUKE. Informuje o tom univerzita na svojej webstránke.

Doterajším rektorom TUKE je Stanislav Kmeť, ktorému sa končí štvorročné funkčné obdobie v auguste 2023. Na čele univerzity stál od roku 2015.

Mésároš je profesorom v odbore stavebníctvo, dekanom Stavebnej fakulty TUKE bol od roku 2019 do januára 2023. Aktuálne pôsobí ako vysokoškolský učiteľ a poradca dekana fakulty pre stratégiu, rozvoj a vonkajšie vzťahy. Vo voľbách sa o najvyšší post na univerzite uchádzal ako jediný. Rektora na nové funkčné obdobie vymenuje prezidentka SR Zuzana Čaputová.