Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj má nového hlavného lekára

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Zmenu na poste lekára inicioval predseda kraja Branislav Becík.

Nitra 24. januára (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) má nového hlavného lekára. Ľubomíra Ševčíka nahradí vo funkcii neurochirurg Bruno Rudinský.

Zmenu na poste lekára NSK inicioval predseda kraja Branislav Becík. "Musím povedať, že som nebol veľmi spokojný s prácou bývalého lekára. Dostali sme veľa podnetov aj od samospráv, ktoré sa sťažovali, že sa neriešia ich problémy a požiadavky obyvateľov. Pýtal som sa bývalého hlavného lekára, ako chce tieto problémy riešiť, no nedostal som žiadnu odpoveď," uviedol pre TASR Becík.

Ten ešte koncom minulého roka požiadal ministra zdravotníctva o odvolanie lekára NSK a vymenovanie nového. "Je ním špičkový odborník Bruno Rudinský. Jeho nomináciu mi odobril aj minister zdravotníctva ako veľmi dobrú voľbu. Verím, že pohne s vecami, ktoré trápia ľudí v regióne. Bude čeliť viacerým výzvam. Určite treba riešiť obvodných lekárov, pediatrov. Tých vecí je veľmi veľa vrátane systému pomoci, podpôr a motivácie lekárov, aby prichádzali do nášho kraja a vedeli sme ich tu udržať," povedal Becík.